MALAYSIAN JOURNAL OF HUMAN ECOLOGY (MJHE) | FAKULTI EKOLOGI MANUSIA

» MALAYSIAN JOURNAL OF HUMAN ECOLOGY (MJHE)

MALAYSIAN JOURNAL OF HUMAN ECOLOGY (MJHE)

e-ISSN:2773-4951

Mengenai Jurnal

Malaysian Journal of Human Ecology (MJHE) diterbitkan oleh Fakulti Ekologi Manusia, Universiti Putra Malaysia. MJHE merupakan jurnal akses terbuka dan di peringkat permulaan, ianya diterbitkan setahun sekali iaitu pada bulan Disember. Matlamat utama penerbitan jurnal ini adalah untuk menjadi platform penerbitan hasil penyelidikan dan rujukan umum dalam bidang berkaitan dengan ekologi manusia.

MJHE mengalu-alukan sumbangan artikel dari pelbagai bidang berkaitan sains sosial untuk diterbitkan seperti pembangunan remaja & kanak-kanak, kedewasaaan & penuaan, kesejahteraan keluarga, pembangunan masyarakat, psikologi sosial, kerajaan & politik, falsafah dan ketamadunan, kesejahteraan pengguna, ekonomi keluarga & kewangan, & muzik dan kesejahteraan.

Ketua Editor

YBhg. Profesor Dr. Sarjit Singh Darshan Singh
(Sarjit S. Gill)

Eksekutif Editor