SUKANEKA MAKMAL PERKEMBANGAN KANAK-KANAK UPM (MPK) | FAKULTI EKOLOGI MANUSIA
» BERITA » SUKANEKA MAKMAL PERKEMBANGAN KANAK-KANAK UPM (MPK)

SUKANEKA MAKMAL PERKEMBANGAN KANAK-KANAK UPM (MPK)

Oleh: Rosazizi Abd Rahim

SERDANG
, Khamis 12 Julai 2018. MAKMAL PERKEMBANGAN KANAK-KANAK (MPK), FEM UPM telah mengadakan acara sukaneka yang melibatkan seramai 120 orang kanak-kanak se awal bayi hingga 6 tahun. Acara sukaneka ini merupakan acara tahunan yang diadakan bertujuan untuk merangsangkan perkembangan fizikal kanak-kanak dan ibu bapa dapat melihat potensi anak-anak mereka di samping dapat menggalakkan penglibatan ibu bapa.

Acara sukaneka ini dirasmikan oleh Timbalan Dekan (Akademik, Antarabangsa, Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) Fakulti Ekologi Manusia.

Acara dimulakan dengan  acara perarakan beramai-ramai ke padang diikuti dengan acara senamrobik, ikrar sukan dan ucapan perasmian. Antara acara yang dipertandingkan adalah mengisi air dalam botol, baling buah dalam bakul, lari pecut dan lain-lain.

Adik Kausaar Ukaiel b Mohd Muazzam dan adik Muazzatulqudsiyyah bt Mohd Azhar dinobatkan sebagai Olahragawan dan Olahragawati MPK 2018. Acara diakhiri dengan penyampaian hadiah.

Tarikh Input: 10/08/2018 | Kemaskini: 14/08/2018 | rozlita

SXEaWAS~