Logo / Reka Bentuk Nama FEM | FAKULTI EKOLOGI MANUSIA
» MENGENAI KAMI » Maklumat Korporat » Logo / Reka Bentuk Nama FEM

Logo / Reka Bentuk Nama FEM

Reka Bentuk Nama / Logo Fakulti Ekologi Manusia

Rasional Reka bentuk logo tulisan Fakulti Ekologi Manusia (FEM)

Tulisan jenis BEBAS NEUE ‘ Fakulti Ekologi Manusia, yang tampak menegak melambangkan keutuhan FEM sebagai sebuah PTJ warisan yang masih tegak berdiri, relevan dan mampu kompetitif seiring dengan kemajuan teknologi zaman moden.

Tulisan jenis arial ‘ Faculty of Human Ecology berada di dalam kotak berwarna merah UPM (C-20% M-100% Y-70% K-0%/Pantone 1945 C) dan garis lurus menegak (berwarna kelabu UPM ( C-10% M-0%  Y-0% K-40%/Pantone Cool Gray 7 C) melambangkan FEM merupakan salah satu entiti fakulti di Universiti Putra Malaysia (UPM).

Tulisan Fakulti Ekologi Manusia dalam jawi iaitu ‘ فاكولتي ايكولوڬي مأنسي’ adalah bagi menyokong hasrat UPM dalam pemerkasaan dan penggunaan tulisan jawi di Universiti Putra Malaysia.

Muat Turun logo (.jpeg)

Muat Turun logo (.png)