Prof. Madya Dr. Sarjit Singh Darshan Singh Terima Anugerah Citra Sahabat DBP2013 | FAKULTI EKOLOGI MANUSIA
» BERITA » Prof. Madya Dr. Sarjit Singh Darshan Singh Terima Anugerah Citra Sahabat DBP2013

Tahniah kepada Prof. Madya Dr.Sarjit Singh Darshan Singh (Sarjit Gill) dari FAKULTI EKOLOGI MANUSIA, UPM yang menerima Anugerah Citra Sahabat DBP 2013 daripada Menteri Pendidikan II Dato' Seri Idris Jusoh di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).

Pengiktirafan ini diberikan kepada individu yang memainkan peranan penting dan berkesan dalam membantu DBP memartabatkan bahasa dan persuratan Melayu. Beliau juga penulis yang aktif terutamanya mengenai isu bahasa dan budaya dalam majalah-majalah terbitan DBP, selain media massa dan sering dirujuk oleh akhbar dn televisyen.

Tarikh Input: | Kemaskini: | amir_peli

SXDdIAJ~