Bual Bicara Pakar : 360' Perspektif Pengguna & Masyarakat Yang Bertajuk: COVID-19: Sudah Bersediakah Kita Untuk Merdeka? | FAKULTI EKOLOGI MANUSIA
» AKTIVITI » Bual Bicara Pakar : 360' Perspektif Pengguna & Masyarakat yang bertajuk: COVID-19: Sudah Bersediakah Kita Untuk Merdeka?

AKTIVITI

Tajuk Acara
Bual Bicara Pakar : 360' Perspektif Pengguna & Masyarakat yang bertajuk: COVID-19: Sudah Bersediakah Kita Untuk Merdeka?
Tarikh
27 Aug 2021 - 27 Aug 2021
Masa
10.30 - 11.30
Lokasi
Online
Ringkasan Acara
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Persatuan Ekonomi Pengguna dan Keluarga Malaysia (MACFEA) dengan kerjasama Jabatan Pengurusan Sumber dan Pengajian Pengguna Fakulti Ekologi Manusia, Universiti Putra Malaysia menjemput Dato/Datin/ Prof/Dr/Tuan/Puan menyertai *Bual Bicara Pakar : 360' Perspektif Pengguna & Masyarakat* yang bertajuk : *COVID-19: Sudah Bersediakah Kita Untuk Merdeka?.*

Tentatif program adalah seperti berikut:
Tarikh: 27 Ogos 2021 (Jumaat)
Masa: 10.30-11.30 pagi

Links:
https://zoom.us/j/7281715891?pwd=N3VHMGNKeFpSMGRoUnp3RlJCV0RUZz09
Meeting ID: 728 171 5891
Passcode : BBP.360_14

Program akan berlangsung secara siaran langsung di Zoom dan FB live Reezqi Miqhail serta siaran rakaman akan dikongsikan di channel Youtube : Dr. Ir. Syah/network

Program ini akan di hoskan oleh:
*Dr. Irwan Syah Md Yusoff*
Pensyarah Kanan,
Fakulti Ekologi Manusia
Universiti Putra Malaysia

Pakar/Panel Jemputan:
*Dr. Nur Ayuni Mohd Isa*
Pensyarah Kanan
Jabatan Pengajian Kenegaraan Dan Ketamadunan
Fakulti Ekologi Manusia
Universiti Putra Malaysia

Program ini akan mengupas isu secara santai dan ringan dari perspektif pengguna dan masyarakat terhadap situasi semasa yang di hadapi masyarakat sempena bulan kemerdekaan dalam suasana pendemik Covid-19 yang banyak merubah kehidupan masyarakat. Sudah hampir 2 tahun masyarakat hidup dalam suasana norma baharu. Keadaan ini telah mengekang banyak perkara dan aktiviti yang biasa dilakukan semua. Ramai yang semakin tertekan dan merasakan bahawa diri ditawan oleh musuh yang tidak kelihatan namun amat merbahaya yang telah meragut ribuan nyawa rakyat Malaysia. Kesan Covid-19 ini telah menyebabkan ramai merasakan kemerdekaan yang telah dikecapi selama 64 tahun telah diragut. Oleh itu, beberapa persoalan menjadi perbualan sesama masyarakat. Adakah kita sudah bersedia merdeka dari Covid-19? Adakah mental dan jiwa kita telah merdeka? Bagaimana untuk kita merdeka dari Covid-19? Mungkin banyak lagi persoalan yang bermain dalam fikiran kita semua.

Adalah wajar bagi kita semua bersama-sama menyahut saranan kerajaan untuk memutuskan rantaian Covid-19 dan merdeka dari Covid-19 serta kembali kepada kehidupan normal yang ramai dambakan sekian lama. Oleh itu, wajarlah kita menjadi rakyat dan masyarakat bertanggungjawab terhadap Negara.

Sehubungan itu, panel jemputan dalam program kali ini sememangnya pakar dan arif dalam isu yang di ketengah dalam siri kali ini.

Oleh itu, program ini akan menjadi satu wadah di dalam memberi pendedahan dan pendidikan serta satu perkongsian kepada masyarakat dalam bentuk penyampaian ilmu untuk meningkatkan kualiti serta kesejahteraan hidup yang saksama untuk segenap lapisan masyarakat.

*Semua peserta yang merupakan staff UPM yang mengikuti program ini akan diberikan mata latihan CPD UPM*

Semua dijemput

Kemaskini:: 23/08/2021 [rozlita]

PERKONGSIAN MEDIA

FAKULTI EKOLOGI MANUSIA
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03.9769 7051
03.8943 5385
BWJdOAn:14:24