BENGKEL” SOCIAL SCIENCE RESEARCH ETHICS” | FACULTY OF HUMAN ECOLOGY
» NEWS » BENGKEL” SOCIAL SCIENCE RESEARCH ETHICS”

BENGKEL” SOCIAL SCIENCE RESEARCH ETHICS”

Oleh:  Puan Normaziah Zulkifli

SERDANG - Pejabat Timbalan Dekan (Penyelidikan & Inovasi), Fakulti Ekologi Manusia telah menganjurkan bengkel ‘Social Science Research Ethics’ pada 15 Mei 2018 bertempat di Bilik Seminar Al-Farabi.

Penceramah jemputan adalah Prof. Dr. Serena Law dari Fakulti Perubatan, Universiti Malaya serta Prof. Madya Dr. Siti Hawa dari USM Kubang Kerian.

Objektif bengkel ini diadakan adalah untuk menyediakan platform bagi penyelidik yang berpengalaman berkongsi ilmu melalui perbincangan berkaitan isu-isu etika dalam penyelidikan terutamanya bidang sains sosial. Selain itu, memalui bengkel ini juga, penyelidik/peserta dapat menambah pengetahuan berkaitan etika dalam penyelidikan.

Seramai 50 orang peserta yang terdiri daripada penyelidik dan juga pegawai akademik hadir dalam bengkel tersebut.

Date of Input: 04/09/2018 | Updated: 28/09/2018 | rozlita

SXDcWAZ~